torsdag 10 januari 2013

SPINNGING V.S. LÖPTRÄNING


 
Årets första två löppass blev inge vidare bra.
Första passet på löpbandet inne på Friskis & Svettis. Då hade jag ju vilat i en och en halv vecka efter att ha sprungit de fyra milen mellan Jönköping och Gränna i Tomtetåget.
Åtta kilometer löpband, men med resulatatet att jag fick grym-ont i hålfoten.
- Vad är nu detta?
- Skada eller kanske överamsträngning eller vad?

Nåja!
Det släppte rätt snabbt, så ett par dagar var mina tankar snarare som så att ett långpass...
- Det sitter fint nu när jag fått 4 i mil i benen tidigare och känner att jag riktigt är på G.
- Det här ska ju bli det bästa löparåret, någonsin ;-)
- Då kan ju inte ett långpass vara fel.

Men Aj,Aj, Aj...
"Där högg jag mig allt i tummen"
14 kilometer riktight härlig löpning i eftermiddagssolen. Solen stod så där lågt på slutet så till och med gruser på trottoaren kastade långa skuggor och det var en sån där fantastiskt härlig eftermiddag.
Men nu efter en veckas massage av hålfoten och insmörjning med Ormsalva och så ett par riktigt varma och sköna sockor på på nätterna, så börjar det kännas bättre.

Däremot vet alla som känner mig, att jagkan jag ju inte sitta stilla och inte göra något alls, så jag travade iväg och körde Spinning istället. det är ett superkul och bra alternativträning OCH framför allt ingen känning i hålfoten.
Det har blivit flera olika pass på spinningcykeln de här två veckorna. Både "vanlig spinning" och Spinn/intervall, så jag hoppas snart kunna köra igång med löpningen igen.
Och jag lovar Spinn/Intervall, det får det allt bli mer av. Kanske rent av en onsdagstradition med ett lunchpass.





En hjälp på vägen får bli ett besök i superbutiken Löplabbet i Jönköping där nog ett par inlägg till skorna kan hjälpa till...
Jag hoppas i alla fall det hjälper, så jag kan springa vidare som om inget hade hänt :-)

För övrigt är det full fart på jobbet igen, nu efter en lång och härlig julledigthet. Tur att jag har så goa och bra vikarier, så att jag fick drygt två veckors ledighet.
/Johan