tisdag 21 maj 2013

VARMT, TUNGT OCH SVETTIGT

Nu har jag gjort det fem gånger, men 2013 var tufft!

Fem genomförda lopp, så nu får väll siktet bli tio
Förra året lyckades jag ta mig runt precis under 1.50 och få en notering på 1.49 och i Stockholm halvmaraton 1.48, men i år var det inte frågan om några rekordnoteringar i Göteborgsvarvet.
2010 när jag sprang mitt andra lopp i Göteborg var det varmt och luften riktigt dallrade på Hissingen. Då fick jag börja gå vid 8 km och det var en kamp att ta sig runt. Men årets lopp tar nog priset i alla fall. Det var 27 grader redan när vi kom till Göteborg och det var varmt och svettigt redan att gå och ställa sig i startledet. Det var bara att förbereda sig genom att ladda ordentligt med vätska.


Innan loppet kan man ju se laddad och lite glad ut ;-)
Det rullade på rätt bra fram till Älvsborgsbron, även om det var stekande hett. Men därefter var det pannben och  järnvilja som gällde. Hissingen i hetta och motvind och redan där var det dags för en och annan extra "Gångpaus". Det gällde att fylla på med vatten på varje vätskekontroll. Vatten i kroppen och vatten över huvudet.
Redan innan 10 km låg det en och annan kollapsad löpare. Till och med någon som fick dropp. Runt 700 löpare bröt innan de passerat 10 km och det var ett rekord som slogs i år. Framme vid Götaälvbron lättade det dock tack vara en rejäl åskskur. Lyckan blev dock kort, för framme vid 15 km och upp mot Avenyn blev det åter tungt, även om det kändes uthärdligt.

Flera gångpauser och massa vilja gjorde dock att jag tog mig hela vägen och genomförde.
Det som saknades var kraft i benen och energi. Det gick helt enkelt inte att trycka på och springa. Konditionen känns OK och jag var verkligen inte slut i benen, bara totalt utmattad.

Det är bara att komma igen till nästa år, bättre tränad och med förhoppning om lite bättre löparväder.
Och för den som undrar över tiden. 2.08 blev det...

Nöjd och belåten efter lite mat och en dusch
Vi ses igen 2014
Johan