tisdag 27 november 2012

FRISKILOPPET OCH PASTABUFFÉ

Då var det dags att runda av höstens projekt, Löparskolan med Friskis & Svettis Jönköping. Vilket härligt gäng vi har varit som träffats varje måndag och tränat tillsammans.
Tio kul och inspirerande veckor med backträning, stentuffa intervaller, fartiga och kul löppass och cirkelfyspasset ute på Hoppetstorg i regnet. Det var så där mysigt att lägga sig på mage, men efter första varvet började marken att torka upp, eftersom andra legat där.
Det har varit en del härdande måndagar, med flera pass i både regn och blåst, men OJ så kul vi haft.
Tio veckor fyllda av nya roliga och trevliga kontakter, löpning varvat med intressanta föreläsningar och en massa ny inspiration.
Avslutningen, "Friskisloppet", ett eller två varv runt Munksjön. Alla var laddade för att utmana sig själva. Några som kanske aldrig sprungit en mil, satsade trots det på två varv, 11km och lyckades tänja sina gränser, några sprang 5 km och klarade sin utmaning.
Nöjda och glada avslutades kvällen på Bryggan café och bistro med en riktigt god Pastabuffé.
För mig resulterar dessa löparveckor i att en mara kanske kan kännas som en spännade utmaning, trots allt. Jag som alltid tänkt "En mara, NEJ, NEJ, NEJ... det är får långt, En halvmara räcker."
Men redan om några veckor den 15 december ger jag mig på Tomtetåget, glödjefylldlöpning från Jönköping till Gränna 40 km, vi får se hur långt jag klarar att spring. Jag har ju aldrig sprungit så långt, men Susanne D, som är klok sa att "En utmaning ska kännas i magen" och det gör verkligen det här.
Vi är flera från Löparskolan som återses med tomteluva på huvudet och målet inställt på Gränna.
Just nu känns det jättekul och jag längtar redan tills det är dags.
Vi ses om några veckor
//Johan