tisdag 22 november 2016

Till Paris, Till Paris....

Fast vi ska inte rida på en gris.

Tänk att få jobba ett helt år för att göra skillnad och rädda sjuka barn!
Just det ska både Lisa och Jag göra under 2017/2017

Tack vare forskningen kan man i dag rädd 80 procent av alla barn som drabbas av cancer. För inte så länge sedan var förhållandet omvänt. Då klarade sig bara 20 procent.

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som samlar in pengar till Barncancerfonden och är faktiskt är en av de största bidragsgivarna. Tack vara pengar som skänks till Barncancerfonden kan forskningen gå framåt och kanske till slut lyckas man rädda 100 procent av alla barn som drabbas.

2017 är vi 44 deltagande lag från sex länder. ca 30 cyklister är med i laget och 10 personer i serviceteamet. 2016 överlämnade Team Rynkeby Sverige nästan 19 miljoner till Barncacerfonden och hela Team Rynkeby kunde lämna över 84,1 miljoner till kampen mot barncancer.

Hela året arbetar man med att hitta sponsorer och att samla in pengar, dels via olika event och dels via de sponsorer som stödjer projektet. Var enda krona som samlas in går till Barncancerfonden, så alla kostnader för projektet står vi som deltar för själva.
Året innebär också att man tränar typ hela tiden... För i sommar kommer vi alla cykla till Paris.
Team Rynkeby Jönköping kommer att börja i Jönköping och cykla via Borås till Göteborg. Därifrån blir det färja till Kiel. Sedan blir det cykling hela vägen ner till Paris, en sträcka på ungefär 120 mil.

Alla cyklister cyklar på en sån där fin gul Rynkebycykel, som vi får köpa själva. Alla har på sig likadana gula cykelkläder med våra sponsorers logotyper på. Cykelkläder som vi så klart får köpa. Alla hotellövernattningar, bensin till följebilar och sånt det betalar vi i laget.
Inga sponsorpengar får gå till oss i laget.

Som sponsor lägger företaget 25.000 till Barncancerfonden och får sin logga på våra cykelkläder och på våra följebilar.
Sedan ska vi också försöka få ihop "Natura-sponsorer" som hjälper oss på själva resan. Då kan det handla om sponsring med mat och andra förnödenheter till oss.

Vi har minst sagt ett spännande år framför oss.

Följ oss på vår väg
Hemsidan: http://www.team-rynkeby.se/
Vår blogg: http://www.team-rynkeby.se/teams-1/tr-jonkoping/blogg.aspx

Å du!
Stötta oss!

1 kommentar: